Susținem comunitatea din care facem parte

21.09.2021

La Cemacon susținem comunitatea din care facem parte prin dăruire și acțiuni sociale, iar de data aceasta, am ales, să ne implicăm activ, la Școala Gimnazială numărul 1 “Santa Măria”, din SânMihaiu Almasului, județul Salaj, în construirea și amenajarea unui spațiu de joacă și recreere pentru copii.

Curtea a fost complet igienizată, operațiune care a presupus curățarea spațiului și aranjarea diverselor obiecte. Echipa Cemacon și voluntari locali formați din personalul școlii, alături de domana directoare Lavinia Pop, am muncit împreună pentru a igieniza și reamenaja spațiul verde și locul de joacă.

În timp ce unii colegi curățau și vopseau cauciucurile uzate pentru construirea unei omide, alții au tăiat și asamblat paleti din lemn, pentru construirea unor bănci pentru copii. Unii dintre noi au învățat lucruri noi, devenind „profesioniști” în manevrarea unor instrumente de lucru.

Am combinat munca cu distracția, iar voluntari locali, prin bunavoință, generozitatea și modul de primire cald, ne-au făcut să ne simțim parte din comunitate, ceea ce a dus la un sentiment de împlinire, satisfacție și entuziasm, știind că am ajutat la înfrumusețarea comunității.

Dorim că acest fel de activități, în care ne implicam activ în folosul comunității, să devină o tradiție pentru compania noastră. Considerăm că activitățile de voluntariat reprezintă o muncă valoroasă, pentru întreaga societate iar munca împreună ne da un sentiment de apartenență și de mândrie pentru că puține lucruri se pot compara cu bucuria și satisfacția resimțită atunci când ajuți.