CEMACON câștigă recunoaștere pentru performanță financiară record și cel mai bun randament oferit investitorilor

21.02.2019

A 6-a ediție a Inagurarii Anului Bursier a reunit peste 500 de reprezentanți din managementul celor mai importante companii și instituții din mediul de afaceri din România pentru a marca începutul noului an pe piața de capital.

Momentul mult așteptat al evenimentului a fost Gala de premiere a companiilor cu cea mai mare contribuție la dezvoltarea pieței de capital românești. Cei mai importanți jucători din economia națională au fost desemnați câștigători, iar premiul cel mai relevant pentru o companie listată la bursă a fost câștigat de CEMACON pentru „Performanță financiară record și pentru cea mai profitabilă acțiune a Bursei de Valori București în 2018”.

„ Suntem bucuroși că am ales, încă o dată, strategia câștigătoare de business, care a generat rezultate financiare record. Acest premiu este rezultatul performanței constante obținute timp de 9 ani la rând, care a făcut ca acțiunile companiei să fie unele din cele mai atractive acțiuni de pe Bursa de Valori București”, a declarat Liviu Stoleru, Director General și Președinte al Consiliului de Administrație CEMACON SA.

Modelul de management implementat la CEMACON a fost de succes, compania crescându-și cifra de afaceri și profitul operațional de mai mult de 4 ori în ultimii 9 ani și impunându-se, din postura de al doilea competitor pe piață, ca cel mai inovator producător de zidării din România; acestea au determinat ca cea mai mare companie antreprenorială din România, Dedeman, un foarte bun cunoscător al sectorului materialelor de construcții, să investească în companie și să decidă asumarea poziție de acționar majoritar inclusiv prin derularea unei oferte publice pe bursă.

Pentru anul în curs, țintele asumate de management sunt ambițioase și vizează fructificarea stabilității financiare a companiei și imaginea premium recunoscută în piață pentru promovarea de produse noi, inovatoare și diferențiatoare care să permită continuarea creșterii cifrei de afaceri și a profitabilității companiei.

“În 2019 aniversăm 50 de ani de existență a companiei. Privim cu încredere în viitor, lucrăm deja la proiecte de dezvoltare de mare impact și avem continuu în vedere, să ducem valoare atât pentru stakeholderi, cât și pentru mediul și societatea în care operăm. Investim și depunem efort pentru susținerea educației, inovație și performanță”, a adăugat Liviu Stoleru, Director General și Președinte al Consiliului de Administrație CEMACON SA.