CEMACON preia EURO CĂRĂMIDA

19.06.2023

CEMACON a finalizat operațiunile aferente achiziției companiei Euro Cărămida SA, după aprobarea tranzacției de către Consiliul Concurenței. Prin această achiziție, producătorul român de materiale de construcții își consolidează poziția în zona de vest a țării și își deschide noi oportunități pe piața de export.

CEMACON și-a asumat o investiție de peste 30 de milioane de euro, reprezentând valoarea tranzacției și valoarea proiectelor de modernizare pentru următorii doi ani, cuprinzând retehnologizarea liniilor de producție și upgrade-ul portofoliului de produse.

”Ne-am asumat o provocare importantă, parte a strategiei de dezvoltare a unui grup producător de materiale de construcții în jurul expertizei CEMACON și sunt convins că vom beneficia de implicarea și sprijinul tuturor stakeholder-ilor pentru ca acest proiect să fie un succes. Integrarea Euro Cărămida presupune un proces amplu de modernizare tehnologică, de calibrare a proceselor și procedurilor, de asigurare a condițiilor pentru respectarea normelor de mediu și securitate în muncă. În următorii doi ani vom investi importante resurse de know-how și financiare, astfel încât unitatea din Biharia și toată echipa de acolo să funcționeze în sinergie cu viziunea și cultura CEMACON”, declară Daniel Șologon, CEO CEMACON.

Implementarea managementului integrat, optimizarea costurilor de producție și reducerea impactului asupra mediului sunt principalele priorități ale CEMACON pentru unitatea din Biharia. Simultan, se vor aduce îmbunătățiri la rețeta pentru masă ceramică și se vor reproiecta unele produse, pentru a crește performanța energetică, a ridica standardele de calitate și pentru ușurința în utilizare. După încheierea tranzacției, conducerea executivă a unității din Biharia este asigurată de către Ciprian Mușet, în rolul de director general.

”Odată cu această achiziție, CEMACON creează un nou model al dezvoltării performante în industria românească. Un producător român achiziționează o altă companie din România, cu capital străin, și își creează culoar direct spre export. Suntem încrezători că prin această nouă direcție strategică transmitem un semnal pozitiv celorlalți antreprenori români: faptul că împreună ne putem consolida poziția în faza competiției externe, că împreună putem susține acea economie circulară care accelerează dezvoltarea sustenabilă a societății în care trăim și că putem pune în valoare capitalul românesc”, concluzionează Daniel Șologon.